#4 Muffin.jpg

Muffin met wortel en speculaaskruiden

Dit is een superlekker tussendoortje voor jezelf en voor kinderen. Niemand heeft in de gaten dat er stiekem een beetje groente doorheen zit. Maak er meteen 12 en stop ze in de vriezer.

Wat heb je nodig? (12 stuks)

  • 100 gram volkoren meel
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 volle theelepel speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel neutrale olie (zonnebloem-/ rijstolie)
  • 120-130 gram geraspte wortel
  • 7 eetlepels melk
  • 4-5 dadels
  • Eventueel zonnebloempitjes of nootjes als garnering
  • Muffinvorm en papieren vormpjes

 

Hoe maak je het?

  1. Meng de droge ingrediënten (meel, bakpoeder, kruiden zout) door elkaar in een kom.
  2. Prak de banaan op een bord.
  3. Meng de banaan met de eieren. Voeg honing en olie toe.
  4. Rasp de wortel (of kant-en klare wortelrasp, snijd die dan nog een beetje fijner)
  5. Voeg het natte mengsel met de wortel toe aan de droge ingrediënten. Voeg de melk toe.
  6. Snijd de dadels in stukjes en schep door een beetje bloem. Dan plakken ze niet aan elkaar. Voeg ze toe aan het mengsel.
  7. Doe muffinpapiertjes in een muffinblik. Vul de bakjes en bestrooi eventueel met zonnebloempitjes. Bak de muffins ca. 20 min. op 200 graden. Check met een satéprikker of de muffins gaar zijn.

Variatie

  • Ook lekker met gehakte amandelen erop.
  • Kan ook met geraspte courgette, of een mix van courgette en wortel.

Bron: Plien's Foodclub