Meierijstad Vitaal - Spruitjes-courgette stamp
Lekkere stamppotvariatie met spruitjes. De kans is groot dat ook de niet-spruitjes liefhebbers dit gaan lusten!
Wat heb je nodig?
- kruimige aardappelen 1 kg
- 350 gram spruitjes, gehalveerd
- 1 kleine courgette, geraspt
- 2 puntpaprika’s
- augurkjes naar smaak, in blokjes
- 4 runderchipolata worstjes
- 1 eetlepel mosterd
- 2-3 eetlepels zuivelspread
- olijfolie
- beetje melk
- walnoten, ongezouten
- hakmolentje of rasp
Hoe maak je het?
- Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Leg op een bord om af te koelen.
- Snijd de aardappelen in kleine stukjes. Maak de spruitjes schoon en halveer ze eventueel. Kook de aardappelen en doe er de laatste 10 minuten de spruitjes bij.
- Rasp de courgette in een hakmolentje of met een rasp.
- Laat de courgetterasp uitlekken in een vergiet met een klein beetje zout. Er komt dan vocht vrij.
- Snijd de paprika in ringen.
- Bak de worstjes in de koekenpan in wat olijfolie. Bak de paprika mee. Voeg de laatste paar minuten de courgette rasp toe. Leg op een bord.
- Giet de aardappelen (bewaar een beetje kookvocht) en spruitjes af en stamp ze fijn. Breng op smaak met zuivelspread, evt wat warme melk en mosterd.
- Meng de courgette en paprika door de stamp, bewaar een beetje ter garnering.
- Snijd de augurk in stukjes.
- Bestrooi de stamp met de walnoten, augurkjes en leg de worstjes erop.
- Voeg aan tafel naar smaak extra mosterd toe.
Variatie
- Lekker met wat rucola erbij.
- Kerriepoeder erdoor kan ook.
- Of wat piccalilly.
Bron: Pliens Foodclub