tuna melt (5).jpg

Meierijstad Vitaal recept Tuna melt tosti

Verwen jezelf met deze heerlijke lunch. Of serveer hem als lichte avondmaaltijd met een kopje soep erbij. Het is ook nog eens een makkelijk manier om weer een keer vis te eten.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 1 blikje tonijn op water (160 gram)
  • 2 stengels bosui
  • verse peterselie
  • geraspte kaas, belegen
  • 4 sneetjes dik boeren brood (zelf snijden)
  • 3 eetlepels mayonaise
  • gerookt paprikapoeder (blikje)

Mini salade

  • komkommer
  • tomaatjes
  • mais
  • rode wijnazijn
  • extra vergine olijfolie

Sausje

  • 2 augurkjes, zoet zuur
  • 3 eetlepels ketchup
  • beetje gerookt paprikapoeder

Hoe maak je het?

  1. Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
  2. Snijd een half bosuitje, wat peterselie en 2 augurkjes fijn.
  3. Breng de ketchup op smaak met gerookt paprikapoeder en stukjes augurk
  4. Meng de tonijn met de bosui, peterselie, 1 eetlepel mayonaise en 2 eetlepels ketchup. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel nog wat gerookt paprikapoeder
  5. Besmeer 1 zijde van elke snee met een beetje mayonaise.
  6. Verdeel het tonijnmengsel over de onbesmeerde kant en strooi er geraspte kaas op.
  7. Bak de tosti’s goudbruin in een koekenpan.
  8. Snijd ondertussen de komkommer en tomaatjes fijn. Meng met de mais en eventueel wat verse peterselie. Voeg een scheutje rode wijnazijn, lekkere olijfolie, peper en wat zout toe.
  9. Serveer de tosti’s met ketchup ernaast.

Variatie

  • Voor wat meer pit kun je de ketchup ook op smaak brengen met tacosaus, sriracha-, of chipotlesaus.

Bron: pliens foodclub